5. HRVATSKI KONGRES O HIPERTENZIJI s međunarodnim sudjelovanjem

5. HRVATSKI KONGRES O HIPERTENZIJI s međunarodnim sudjelovanjem

#hipertenzija #kongres #hdh #nefrologija #prijavite sažetke

Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatsko društvo za hipertenziju organizira u Zagrebu od 25. do 28. studenog ove godine kongres s međunarodnim sudjelovanjem na kojem ćemo raspravljati o brojnim aspektima arterijske hipertenzije. COVID 19 je bio razlog zbog kojega kongres nismo organizirali prošle godine sve se nadajući da ćemo se moći naći u živo. Ove godine krećemo optimistično sa željom da zaista bude moguće organizirati kongres kao u pre-COVID eri, ali ćemo biti spremni da kongres bude posve u digitalnom obliku. Moguća je i hibridna varijanta da nas u živo bude onoliko koliko dozvole epidemioška pravila ili barem oni koji će moderirati i voditi rasprave. Sa svim varijantama organiziranja kongresa imamo odlično iskustvo, a siguran sam da to znaju svi koji su sudjelovali na prošlogodišnjim eDanima arterijske hipertenzije ili ovogodišnjim Kontroverzama.

I na ovom kongresu predavači će biti naši vodeći stručnjaci iz svih disciplina koje se bave arterijskom hipertenzijom, ali i brojni eminentni stručnjaci iz inozemstva. Organizirat ćemo nekoliko simpozija s raznim srodnim društvima. Osim predavanja bit će i nekoliko praktičnih radionica koje će siguran sam privući veliku pažnju.

 

 

 

 

 

No, kongres je mjesto na kojem primarno želimo da vi prikažete rezultate vaših istraživanja ili iskustava bilo kao postere bilo kao usmena izlaganja. Pozivam vas stoga da u što većem broju prijavite sažetke. Osim novih rezultata prijavite sažetke koje ste prezentirali na međunarodnim kongresima u protekle tri godine tako da naša šira populacija liječnika i medicinskih sestara dobiju prilike vidjeti što se sve u Hrvatskoj radi vezano uz arterijsku hipertenziju.

 

 

 

Tradicionalno ćemo paralelno s kongresom liječnika organizirati i simpozij medicinskih sestara i tehničara u arterijskoj hipertenziji.

Naš tehnički organizator Spektar putovanja i naš digitalni partner Agentius garancija su da će tehnički dio biti beprijekorno organiziran kao što je to bilo uvijek tijekom naše dugogodišnje suradnje s obje ove tvrtke.
Molim Vas
zabilježite datume (25. - 28.11.2021.) u svoje dnevnike
i
prijavite se za sudjelovanje.


Srdačan pozdrav
akademik Bojan Jelaković
predsjednik Hrvatskoga društva za hipertenziju