Kontroverzna Subota - što danas nikako ne propustiti?!

Kontroverzna Subota - što danas nikako ne propustiti?!

#kontroverze2022 #subota #rasprave #okruglistol

Drage kolegice i dragi kolege, 

dobrodošli na drugi i zadnji dan ovogodišnjeg Kontroverznog druženja.

Kontroverze definiramo kao trajnu raspravu različitih stavova i cijeli ovaj kongres zapravo je pretvoren u jedan od živućih i rastućih projekata Hrvatskog društva za hipertenziju.

No s današnjim danom ipak ovogodišnjim Kontroverzama mora doći kraj (i pripreme za sljedeće Kontroverze moraju početi:) No ne bismo mi bili mi da vam za kraj nismo pripremili pravi znanstveni spektakl.

Za vas smo danas pripremili pet kontroverznih Rasprava o pedijatriji, metaboličkim poremećajima i nefrologiji te čak pet Okruglih stolova, od kojih izdvajamo najveći - "Relativno smanjivanje rizika - mogu li kompromisi biti pozitivni".  Na raznim poljima suočeni smo s istim pitanjima i dilemama pa ćemo se u ovoj širokoj raspravi pokušat probiližiti istini.


Kroz današnji program će vas voditi naše Kontroverzne "domaćice": Maja Baretić i Nikolina Bašić Jukić


U subotu smo pripremili još tri fantastična simpozija naših dragih sponzora koja vam donose: najnovija saznanja u terapiji PCSK9 inhibitorima u bolesnika na beta blokatorima (Amgen), novosti u terapijskim mogućnostima SGLT2 inhibitora (Boehringer Ingelheim) te detalji i smjernice u liječenju hiperuricemije Adenuricom te arterijske hipertenzije zofenoprilom. Zahvaljujemo na suradnji i potpori u edukacijskim aktivnostima. 
 

 

Još uvijek imate vremena priključiti se Kontroverznim raspravama i Okruglim stolovima koje Vas najviše zanimaju na stranicama Kontroverzi 2022.

Sve rasprave i okrugli stolovi bazirani su na predavanjima koja su naši panelisti i moderatori unaprijed pripremili te pitanjima koje su sudionici Kontroverzi postavili putem naše edukacijske platforme. Pregledajte predavanja, pošaljite svoja pitanja i naravno, kad god se ukaže potreba, vratite se na njih i potražite odgovore.

Srdačan pozdrav, 
Bojan Jelaković