Međunarodni simpozij “Klimatske promjene, arterijska hipertenzija i ukupan rizik” - Pridružite nam se!

Međunarodni simpozij “Klimatske promjene, arterijska hipertenzija i ukupan rizik” - Pridružite nam se!

Drage kolegice i kolege, 

dojmovi s Kontroverzi se još nisu slegli, ali znanost ne čeka nikoga. Zato vam s ponosom najavljujemo novi međunarodni simpozij “Klimatske promjene, arterijska hipertenzija i ukupan rizik” koji smo organizirali pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i u suradnji s Hrvatskom ligom za hipertenziju. 

Nestabilne vremenske prilike već dugo vremena utječu na znatne probleme sa zdravljem. Klimatske promjene i onečišćenje okoliša penju se na ljestvici rizičnih čimbenika za arterijsku hipertenziju, ali i za ukupan kardiovaskularni rizik. To je još jedan danak koji ljudski rod plaća zbog svoje lagode i profita.

Međunarodni hibridni simpozij “Klimatske promjene, arterijska hipertenzija i ukupan rizik” bi svojim predavanjima i raspravama trebao dati odgovore kroz prizmu utjecaja klimatskih promjena i biometeoroloških prilika na zdravlje pojedinca

Simpozij će se održati 21.04.2022. s početkom u 09:00 sati u knjižnici HAZU-a. Pozivamo vas da nam se pridružite u HAZU ili da cijeli simpozij pratite putem platforme Zoom za što se možete registrirati OVDJE!

Molim vas imajte na umu da je broj sudionika ograničen i da će prvih 40 kolegica i kolega dobiti pozivnice za sudjelovanje uživo. Rezervirajte svoje mjesto za sudjelovanje uživo u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti OVDJE!

Srdačan pozdrav, 

Bojan Jelaković