SVJETSKI DAN BUBREGA

SVJETSKI DAN BUBREGA

#svjetski dan bubrega #bubreg #detekcija #prevencija #kontroverze #hazu

Dragi kolegice i kolege,

Danas obilježavamo svjetski dan bubrega. 
Kako bismo ga odgovarajuće obilježili jučer, 09.03.2022., smo s kolegama iz Hrvatskog društva za bubreg i Hrvatske lige za hipertenziju održali webinar “Rana i pravilna detekcija kronične bubrežne bolesti – prvi korak pravilne primarne prevencije”. Skoro 300 sudionika sudjelovalo je na webinaru što je premašilo sva naša očekivanja. Drago nam je da ste prepoznali značaj webinara i da smo otvorili temu koja je svima bila interesantna i potrebna.

Predavanja i raspravu s webinara možete pogledati OVDJE!

Našim dragim bolesnicima pripremili smo isječak s jučerašnjeg webinara koje možete pogledati na stranicama projekta Hrvatske lige za hipertenziju - Lov na Tihog ubojicu tihiubojica.hr

 

Također Vas i ovim putem pozivamo da na svojim kalendarima označite 08. i 09. travnja i pridružite nam se na ovogodišnjim KONTROVERAMA U ARTERIJSKOJ HIPERTENZIJI, KARDIOVASKULARNOJ PROTEKCIJI I NEFROLOGIJI gdje ćete moći sudjelovati na još više predavanja vezanih uz detekciju, prevenciju i liječenje kronične bubrežne bolesti.
Za sve ostale teme prelistajte preliminarni program ovogodišnjih Kontroverzi OVDJE!
 

Podsjećamo vas i na vrlo aktualan i važan simpozij KLIMATSKE PROMJENE, ARTERIJSKA HIPERTENZIJA I KARDIOVASKULARNI RIZIK koji ćemo održati 21.04.2022. u hibirnom obliku u prostorijama Hrvatske akademije za znanost i umjetnost.

Preliminarni program uskoro ćete vidjeti na našim stranicama